pointer  
      Nederlands    Home 
appel aardbei peer bessen
Ik ben een producent > Services

Services

Naast de basisdienstverlening rond verkoop, verpakking, overslag, facturatie en teeltadvies, biedt de BFV haar telers nog een aantal extra services.

Bewaring

De BFV beschikt zelf over een grote capaciteit aan ULO-koelcellen voor de lange bewaring van hardfruit. Telers die lid zijn van BFV kunnen hier gebruik van maken. Er zijn 2 mogelijkheden: op contractbasis of huur van de vrije ruimte.

Om transport en tijdverlies bij het inkoelen tot een absoluut minimum te beperken bieden wij koelcellen op 4 verschillende locaties: Sint-Truiden, Glabbeek, Zoutleeuw en Hannuit.

Voor meer info kan u terecht bij Luc Machiels, hoofd technische dienst op het nummer 011-69.34.35 of zijn assistente Greet Vanherck op het nummer 011-69.34.73.

Voorsortering

Enkele jaren geleden investeerde de BFV in een, voor België, unieke voorsorteerinstallatie. Telers die lid zijn van de BFV kunnen hier gebruik van maken. Dit kan zowel in de pluk als in de periode dat u het fruit wenst te commercialiseren. U kan opteren voor de formule op contractbasis, of voor "vrije" sortering. Het fruit kan bij de BFV blijven, of u kan het gesorteerd in paloksen terug ophalen.
Voor meer info kan u terecht bij onze adjunct-directeur Marc Grauwels, tel. 011-69.34.15.

Centrale sortering kersen

Kersen zijn hét luxeproduct in het Belgisch inheems fruitaanbod. Dit product verdient de beste bewerking en presentatie. Een goede, correcte sortering maakt hier absoluut deel van uit. Ons cliënteel is overduidelijk vragende partij voor machinaal gesorteerde kersen. Dit blijkt jaarlijks uit de prijsvorming. De BFV biedt haar kersentelers de mogelijkheid om hun kostbare vruchtjes nog op te waarderen via een centrale, machinale sortering.

Onze kersenspecialist, en coördinator MBT, Karel Belmans, tel. 011-69.34.30, vertelt er u graag meer over.

Klassieke sorteerlijnen hardfruit

Telers die zelf niet beschikken over een sorteerlijn, maar toch hun hardfruit zelf wensen te sorteren en/of verpakken met eigen personeel, kunnen in onze loodsen te Sint-Truiden terecht voor de huur van een sorteerinstallatie. Voor meer info, contacteer onze technische dienst op het nummer 011-69.34.73.

Wasinstallatie prei

In 2003 werd het groenteaanbod van de BFV uitgebreid met prei. Een aantal telers stapte mee in dit door de BFV geïnitieerde project en plantten voor de eerste keer in hun carrière prei.

De BFV investeerde zelf in de basisuitrusting. Om de prei veilklaar te maken, dient deze eerst "gewassen". De BFV stelt in haar loodsen drie wasinstallaties ter beschikking van haar telers, die met eigen personeel dan de prei kunnen wassen en verpakken.

Voor meer info, contacteer fieldmen Rudi Peters, tel. 011-69.34.80 of Eric Douce, tel. 011-69.34.17.

 

ads

   Montenakenweg 800 - 3800 Sint-Truiden - Belgium | T: +32 (0)11 69 34 11 | F: +32 (0)11 68 54 60
   BFV 2006 | Products | Disclaimer | Powered by prosite © 2023